Régóta
kontaktlencsés
vagy már?

Régóta
kontaktlencsés
vagy már?

A CooperVision kontaktlencsék könnyebbé és kényelmessebbé teszik életed, miközben nagymértékben javíják látásod.
tapasztalt

Tapasztalt kontaktlencse-viselőként is oda kell figyelned pár fontos dologra!

Te is régóta élvezed már a kontaktlencsés élet előnyeit? Szuper! Ne feledd azonban, hogy a kontaktlencse-viselésnél (csakúgy, mint a szemüveg esetében) nagyon fontos a rendszeres kontroll. A szemeid állapota folyamatos változásban van, amelyet az életkor, a testi és környezeti változások és behatások mind-mind befolyásolhatnak.


Ha tehát több mint egy éve nem látogattál meg kontaktológust, akkor éppen itt az ideje, hogy felkeresd a hozzád legközelebbi optikák valamelyikét.

Hol van a legközelebbi
kontaktológus?
valtozik

Változik a szemed? Akkor ne félj változtatni a kontaktlencséden se!

Az életkor előrehaladtával nemcsak a szemünk és látásunk, hanem az életmódunk és igényeink is változnak. Általánosságban egészen más szokásai és napi ritmusa, rutinja van egy 16 éves tinédzsernek, mint egy 32, 40, vagy 50 éves felnőtt embernek. Ezek a napi rutinok pedig természetesen a kontaktlencsével szemben támasztott igényekre is hatással vannak.

Éppen ezért előfordulhat, hogy az aktuálisan viselt kontaktlencséd már nem nyújtja azt a fajta kényelmet, mint korábban. Ilyen esetben érdemes mérlegelni, milyen egyéb lencsék érhetőek el.

Napi lencsét használtál eddig, de gondolkodsz a váltáson? Vagy éppen fordítva?

Napiról havira, haviról napira. Előfordulhat, hogy valamiért úgy döntesz, váltanál a megszokott időtartamról. Erre a CooperVision széles termék portfóliójának hála van is lehetőséged, előtte viszont mindenképpen konzultálnod kell egy kontaktológussal. Ő el fogja magyarázni, hogy az új konstrukció miben és mennyiben más, mint amit eddig használtál. Ha ezek után is úgy döntesz, váltani szeretnél, akkor pedig hajrá, élvezd ki az újdonság kényelmét!

Ki szeretném próbálni
a kontaktlencsét

40 felett
egyre életlenebb
a látásod közelre?

kozelre

A CooperVision prémium kategóriás, szilikon-hidrogél alapanyagú multifokális kontaktlencséi korrigálják a presbyopia, vagyis az öregszeműség tüneteit. A multifokális lencsét úgy tudod elképzelni, mintha az több különböző lencséből lenne összegyúrva, amelyek éppen úgy egészítik ki egymás jó tulajdonságait, ahogyan azt a te szemed megkívánja. Ez a gyakorlatban nem jelent kevesebbet, mint hogy ezek a lencsék gondoskodnak a kiváló látásélményről közelre, távolra és a köztes távolságokra egyaránt.

Tovább
a lencsékhez
ápolófolyadék

Valami nincs rendben az ápolófolyadékkal? Cseréld le - segítünk!

Az ápolófolyadékok és azok szakszerű, gondos használata többféle lehet. A kontaktlencse típusa és egy alapos szemvizsgálat alapján a kontaktológus meghatározza, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb folyadék. A megfelelő folyadékkal tökéletesen karbantarthatod a kontaktlencséket, egyúttal szemeid egészségét is védelmezheted, megelőzve a kellemetlen fertőzéseket.

Éppen ezért fontos, hogy ha úgy érzed, a folyadék problémákat okoz - akár a legkisebb kellemetlenséget is ideértve -, mindenképpen jelezd azt egy kontaktológusnak! Ő biztosan javasolni tud a probléma alapján egy másik, számodra megfelelőbb ápolófolyadékot. Tipp: bármilyen ápolószert is használsz, a tokot mindenképpen rendszeresen cseréld!

Tudj meg többet!

További kérdéseid
lennének?

Segítségre lenne szükséged?Keresd fel kontaktológusod vagy

Írj nekünk

De ne felejtsd, mi is
itt vagyunk neked

és örülünk, ha megosztod velünk a tapasztalataidat! A jókat, és a kevésbé jókat is!

Kövess minket a Facebookon
Instagram-on és YouTube-on!